Bezoekers en bewoners van Brugge kunnen zich opmaken voor buitengewoon levendige weekenden en opvallend drukke weekavonden, dankzij het populaire lichtjesfestival Wintergloed.

Dit evenement, dat zich over een parcours van 2,4 kilometer uitstrekt, aangeduid door lantaarnpalen met blauwe verlichting, leidt bezoekers langs diverse opmerkelijke locaties in de stad. In totaal zijn er tien lichtinstallaties te bewonderen. De stad heeft voor deze editie samengewerkt met een nieuwe partner, wat een frisse wind belooft te brengen in het evenement.

2 kerstmarkten in Brugge

Daarnaast zijn ook de kerstmarkten van start gegaan. Met in totaal ongeveer 85 kraampjes, opgesteld op de Markt en het Simon Stevinplein, bieden ze een uitgebreide keuze aan producten. Bij het Minnewater kunnen bezoekers genieten van de kunstschaatsbaan, compleet met een sfeervolle bar.

De Warmste Week in Brugge

Bovendien maakt Brugge zich op voor het einde van het jaar met De Warmste Week op ‘t Zand, Brugge. Met deze rijke mix aan activiteiten, lijkt de stad zich klaar te maken voor een recordbrekende editie. Vorig jaar trok Wintergloed in zes weken tijd maar liefst 1,3 miljoen bezoekers.