Op vrijdagavond 25 november 2022 werden de verschillende lichtsculpturen en verlichting officieel aangestoken door de burgemeester van Knokke-Heist, Piet De Groote. Vooral in de handelskernen van alle deelgemeentes heeft het gemeentebestuur van Knokke-Heist dit jaar een serieuze inspanning geleverd om een feeërieke beleving te creëren. De belangrijkste winkelstraten in Knokke: Lippenslaan, Kustlaan, Dumortierlaan en Graaf d’Ursellaan, kregen extra veel kerstverlichting, maar overal in de Knokke-Heist zal je terecht kunnen voor een gezellige sessie eindejaarshopping, en dat ook op zondag. 

Je ontdekt er knuffelbare beren, stoere wolven, sprankelende sterrenbogen en prachtig verlichte bomen. Een absoluut hoogtepunt is de indrukwekkende elandenoptocht. Langs de Zeedijk, tussen Lichttorenplein en Albertplein, staan 30 lichtsculpturen, tot wel 6 meter hoog. Een ander hoogtepunt is het Maurice Lippensplein, dat baadt in het licht tussen Keith Haringplein en de Sint-Margaretakerk. Zie je de bosdieren van het Hoge Noorden, verscholen tussen de feestelijk verlichte bomen. 

Er werd ook een heuse sprookjeswandeling van twee kilometer rond Rudolf het rendier uitgewerkt voor kinderen van 4 tot 10 jaar om als familie de kerstversiering op speelse wijze te ontdekken.


Bron: Myknokke-heist.be