In Oostende zal er dit jaar opnieuw een echte ijsschaatspiste te vinden zijn. De organisatie doet wel aanpassingen in het kader van de energiecrisis. Ondanks de barre tijden kan zo de unieke ervaring van schaatsen op de vijver toch aangeboden worden. Met deze oplossing komt er opnieuw een volwaardig winteraanbod in de Stad aan Zee. 

Burgemeester Bart Tommelein zegt: “Winter in Oostende is gezelligheid en in deze barre tijden zal het veel mensen plezier doen om wat extra warmte op te zoeken in onze stad. De unieke ijsschaatspiste in het Leopoldpark is ook overdekt, dus kan er altijd geschaatst worden. Eind januari is Filmfestival Oostende opnieuw de perfecte reden voor mensen om buiten te komen en bekende acteurs te zien.”

Naast de schaatspiste en de authentieke chalets in het Leopoldpark komt er dit jaar opnieuw  een Huis van de Kerstman op het Wapenplein, Christmas Village op het Vissersplein en de Inpakbar in het Feest- en Cultuurpaleis. Bij meer dan 50 handelaars worden je kerstinkopen in uniek Oostends cadeaupapier ingepakt. Traditiegetrouw is er op 31 december om middernacht ook een Eindejaarsvuurwerk op het Groot Strand om het nieuwe jaar in te zetten en kunnen waaghalzen zich met een flinke portie lef aan de Nieuwjaarsduik wagen op 7 januari. Tijdens het weekend van 17 en 18 december is er ook een Winters Shoppingweekend in het centrum. Extra animatie en muzikale acts zorgen dan voor een unieke sfeer tijdens het kerstshoppen. 


Via https://visit-oostende.prezly.com